Кои сме ние?

ЗАВРЪЩАНЕ с Богдан Дарев е свободен бюлетин за приключенията на кинорежисьора, хората с които се среща и всичко което го вълнува за България.

Книгата на Джоузеф Камбъл „Героят с хиляди лица“ е вдъхновението за заглавието на публикацията. По някое време на пътешествието си, изпълнено с премеждия и приключения, българинът се завръща, споделя и прилага наученото в общността си.

художник Веси Иванова

Казвам се Богдан Дарев и живея в САЩ от 1995 година. Завръщането ми започна през 2011-та. До тогава писах на маймуница (на български с латински букви - na balgarski s latinski bukvi). След 23 години в емиграция без зелена карта, лятото на 2018-та се върнах в България за първи път. Снимах филм. Видях с очите си как хората са тези, които преоткриват и създават България. Хора като нас, някои останали, други завърнали се, трети по света с България в сърцата.

ЗАВРЩАНЕ е изцяло независим доброволен проект, който се захранва от читателите ни с дарения на добра воля. Любовта ни към това което заедно сътворяваме тук е като корените на едно дърво. Делата ни - клоните, простиращи се по цял свят. Отпечатъка, който ще оставим след себе си - плодовете на нашия труд. 

Благодарим ви за присъствието тук.

Богдан Дарев и екипа на ЗАВРЪЩАНЕ

„Имаме огромна необходимост от точно такива новини. Те повдигат духа и вярата в собствените ни сили! Благодаря.“

Грета Г.

Защо ЗАВРЪЩАНЕ?

Нямаме намерение да агитираме завръщане в България. ЗАВРЪЩАНЕ винаги е било едно споделено пътешествиe към България, себе си, един и друг. Без значение къде се намираме, защото България е в сърцата ни. 

Получавали сме коментари, че това, което правим е пропаганда, субсидирана от интереси, които искат българите да се завърнат в България. И коментари, че България е потъващ кораб.

Водени сме единствено от нашия вътрешен глас; субсидирани сме единствено от вас и правим каквото правим, защото сме тук и сега.

Абонирайте се за свободен бюлетин ЗАВРЪЩАНЕ

„България е разнолика и интересна. И чака да бъде открита, и дай боже - запазена. Заради това си струва човек да бъде тук.“

Зорница Петкова

Съдържание:

КАВАЛ ПАРК - някои недели по време на световното турне

  • Дати за турнето, билети

  • Новини, разкази и емоции около филма

ЗАВРЪЩАНЕ с една от тези рубрики, някои недели:

  • Размисли на автора и кинорежисьор Богдан Дарев

  • Размисли и филми от гости

  • Подбрани публикации за англoговорящите сред вас

Започна се от един филм...

Всичко започна от моя документален филм ТАМ. 2018-та и 2019-та по време на тур с филма станах очевидец на дълбока болка и тъга в българите, емигрирали в САЩ и Канада. По същото време станах очевидец на потенциал и творчески заряд в младежта и българите, останали в България.

Гледайте ТАМ свободно тук или в Rumble.

Абонирайте се

Share ЗАВРЪЩАНЕ

П.П.

Използваме платформата Substack, благодарение на която сме напълно независими и в пряка връзка с Вас. Някои от техническите инструкции или бутони може да са на английски. Пишете ни, ако имате нужда от помощ с навигацията или за каквото и да е друго.

Subscribe to ЗАВРЪЩАНЕ с Богдан Дарев

Свободен бюлетин за приключенията на кинорежисьора, хората с които се среща и всичко което го вълнува за България.

People

Автор. Кинорежисьор. Учител. (For my English creations go to www.followthepen.com)
Aвтор. Редактор. Консултант. Координатор. Визуален артист. В кухнята на каузи, проекти, инициативи и кампании, свързани със здраве, деца, изкуство и култура, социална интеграция и личностна реализация.
Има смисъл да мечтаеш, да пробваш, да бъдеш ... в България. От 2016 г. създавам съдържание, което цели да променя начина на мислене на нас, българите, към по-добро.